Moscow Mule
2017. október 18. írta: BAP

Moscow Mule

Kevés olyan kevert ital van, amelynek már csak a nevéből biztosabban következtethetünk az alapanyagnak használt szeszes italra, mint ha valamilyen orosz nyelvű kifejezést, vagy épp orosz földrajzi nevet tartalmaz az ital elnevezése. Ha azt mondjuk Russian, Moscow, Kremlin vagy Red Square akkor nagyjából "sejtjük", hogy vodka lesz az alapanyagunk.

how-to-make-a-moscow-mule_2x.jpg

Közel 75 évvel ezelőtt született az ötlete ennek a remek long drink-nek. De ne gondoljunk arra, hogy pusztán két jó dolog találkozott és összekeverésével egy remek, új termék született, (mint a banános-nutellás palacsinta) hanem pusztán az ÜZLET kényszerítette ki a születését. Azonban ez semmit se vesz el remek mivoltából.

Mintegy 75 éve, mikor is John Martin (a Smirnoff gyár akkori tulajdonosa) küszködött az amerikai piacon termékének bevezetésével - és ezzel együtt egyáltalán a vodka megkedveltetésével az arrafelé élő emberekkel -, találkozott Jack Morgan bártulajdonossal, egy üzleti megbeszélés kapcsán. Jack szintén az eladásban volt érdekelt, csak ő épp saját gyömbérsör márkájának keresett vásárlókat és piacot. A beszélgetés során oda jutottak, hogy remek lehetőség lenne, ha kettejük termékét házasítanák, John vodkáját alapul véve egy kevert italt készítsenek kettejük termékéből.

Találkoztunk már hasonló, üzleti megfontolásból kitalált itallal, és ez nem feltétlenül rossz indítás, mert ilyen esetekben sokszor valóban jól eladható és időnként egész különleges dolgok születhetnek. Ez esetben is így történt. Ennek az italnak nem kellett végigszenvednie a prohibíció nehézségeit, és végig küszködni a lázas és sűrűn változó divatok, időnként könnyen felejtő korszakát. Ez úgy jó, ahogy van!

(A legenda néhol azt is említi, hogy egy orosz rézgyáros lánya is ott volt a találka helyét adó bárban, és a rajtamaradt 2000 rézbögréből szintén profitot akart csinálni, így hát csatlakozott a beszélgetéshez, kitalálva az új ital egyedül helyes fogyasztási módját...) Az igazán autentikus élményt csak is egy eredeti réz mule cup-ból kapjuk.

Moscow Mule Receptúra (ahogy mi ajánljuk!)

  • 5 cl Smirnoff Red vodka
  • 12 cl Old Jamaican Gyömbérsör
  • 1,5 cl Friss limelé
  • 1 öntet Angostura Bitter

Az összetevőket egy zúzott jéggel teli pohárba tesszük és az Angosturát a tetejére öntjük. Lime karikával, esetleg menta levéllel díszítjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aperitif.blog.hu/api/trackback/id/tr5312820228

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Óvatos lehúzás 2017.10.23. 13:17:45

Mit üzen a web? Heti alkoholos hírek, költemények: Van az úgy, hogy rettenet, de nem vagy férfi, ha nem húzod le. Van az úgy, hogy te vagy rettenet, így könnyedén kihasználnak, lehúznak. Egyik rosszabb, mint a másik. A Heti sajtó azért is van, hogy ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása