Johnnie Walker Blenders Batch – Espresso Roast
2018. június 11. írta: BAP

Johnnie Walker Blenders Batch – Espresso Roast

Lehet hogy egyszer majd úgy gondolunk az elmúlt évre: 2017 volt az év! Óh, és micsoda év?! Mikoron rájöttek a Diageo tulajdonában lévő, hatalmas cégóriásnál, hogy „Oké! Elég volt nekünk ennyi idő biztonságban! Most kísérletezzünk!”, és nekiálltak őrült tudós módjára, összeöntögetni, megpörkölgetni, kísérletezni!
 
 

A Blenders Batch kifejezés, nagyjából annyit tesz, hogy a keverőmester kiadása. Jelen esetben, ha minden igaz, akkor 12 keverőmester, több mint 100 variációt készített, mind azért, hogy az ízek határait minél kijjebb tolják, és új csodákat tudjanak alkotni.
 
Azok számára, akik szívét nem dobogtatja meg a Johnnie Walker márka, a klasszikus szögletes palack az épp 24 fokos szögben megdöntött címkével, azok nem biztos, hogy le fogják venni a polcról az új sorozat tagjait, csak mert újak… De aki keresi a különlegességeket, szeret kipróbálni és megismerni új dolgokat, mondjuk megismerni valamit, amit egy régimódi whisky cég alkotott és kiválóan sikerült, azoknak szeretettel ajánljuk! Egy elegánsabb külsővel, kicsit ívesebb élekkel felöltöztetett üveg, már mutatja nekünk, hogy megpróbálták átlépni a „sztrikt” tradíciók botlóaknáit, és megmutatni, hogy nem csak az XY Label valamelyikét tudják csinálni, és a sírig marketingelni, hanem képesek újat, a megszokottól eltérőt alkotni.
 
A varázslás, jelen esetben, nem is olyan ördöngös. A malátát sokkal jobban megpörkölni… Olyan kávépörkölés szerűen. És, hogy ki jött elő ezzel az ötlettel? Aimée Gibson! A Diageo feltörekvő csillaga, aki együtt dolgozik Jim Beveridge-el, viszonylag új tagja a blender csapatnak, és elmondása szerint külön figyelmet fektet a részletekre és egyben az egységre. Mi sem mutatja jobban, mint, hogy elnyerte a International Spirits Challenge Rising Star Díjat.
 
Lássuk a művét, a Johnnie Walker Blenders Batch – Espresso Roast változatot:
 
Megjelenés: Mély borostyán
Aroma/Illat: Hirtelen, egy picit emlékeztetett az indiai boltokban kapható füstölőkre, először… Azt hiszem szantál (?). Égetett fahéj, kakaópor, és tejcsokoládé.
Íz/Lecsengés:Kerek vanília, étcsokoládé, pörkölt kávé, és földes maláta. Végére enyhe kardamomos jegyek búcsúznak.

A bejegyzés trackback címe:

https://aperitif.blog.hu/api/trackback/id/tr1814030396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása