Skócia kincsei 6 - Oban 14
2018. június 22. írta: BAP

Skócia kincsei 6 - Oban 14

A nyugati Highland egy kis öblében elhelyezkedő lepárló régóta ad a világnak kiváló párlatokat. Egészen 1794-óta, mikor is John és Hugh Stevenson megalapították, ebben a kis városban és környékén elsőként.
 
 

A „gyár” a mai napig megtartotta az 1794-es formáját, igaz, nemrég, 1890-ben némileg kibővítették a hatalmas kereslet kielégítésére. A George és a Stafford utca sarkán elhelyezkedő lepárlóüzem gyönyörű, terméskő külső falaival, és a szomszédságában található kis cipőbolttal igazán érdekes és békebeli hangulatot áraszt. Mindez egy kis öböl partján fekszik, innen a whisky és a lepárló neve is. (Az Oban szó kis öblöt jelent kelta nyelven.)
 
Az Oban 14 a Diageo Classic Malts sorozatában a nyugat Highland-et képviseli.
 
Megjelenés: Gyönyörű arany borostyán.
Illat/Aroma: Kellemesen lágy, friss faforgács, édes maláta és krémes karamel. Végében kellemes gyümölcsös frissesség, és almakompótos, fűszeres összhang.
Íz/Lecsengés: Lágy tejkaramella, pirított mogyoró, kakaópor, és utána előtörnek a tőzeges és gyümölcsös jegyek. Kandírozott alma, körte, szárított gyümölcsök és egy közepesen hosszú tölgyes lecsengés.
 
Ez az ital biztató és megértő barátunk lesz, bajban, örömben, szerelemben, bánatban. Persze csak felelősséggel!

A bejegyzés trackback címe:

https://aperitif.blog.hu/api/trackback/id/tr2914062565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása