Chata-ra fel!
2018. június 15. írta: BAP

Chata-ra fel!

Szeretjük az olyan, minőségi márkákat, amik nem túl hosszú idő alatt futottak fel és váltak közismerté. Ez többnyire arra bizonyíték, hogy ha valóban minőségi termékkel tudunk előrukkolni, akkor arra felfigyel a közönség. Nem kell legendás történeteket írnunk, lovagkori mesékről, hogy miként találták fel az italt, nem kell ősi, titkos szerzetes kézírásokat lapozgatnunk a 42 különböző összetevőkről. Készülhetnek finom italok manapság is.
 
 

A Rumchata likőr valóban fiatal, 2009-es az ötlet. Valójában senki sem gondolta, hogy ekkora robbanás lesz ez a termék, még Tom Maas, a kitalálója sem. Először, mint minden induló italmárka, csak szűkebb körben volt ismert és kedvelt.
 
De aztán hamar berobbant a köztudatba. Ez valószínűleg egyfelől az ital minőségének, másfelől – profik szemével nézve – a a kifejezetten jó »használhatóságnak« köszönhető. A fogyasztók egyszerűen megkedvelték a rumchata likőrt, a bartenderek pedig jól tudták használni a különböző kevert italaikhoz. Úgy látszik, végre szemtanúi lehetünk a krémlikőrök egyfajta másodvirágzásának.
 
Az alap koncepció az volt, hogy egy Mexikóban kedvelt, rizstejből készült fűszeres, nyári üdítőt egy kicsit izgalmasabbá tegyenek, méghozzá egy kevés rumhozzáadásával. Maga a név is a Horchata kifejezésből született, ami ezt az alapitalt takarja. Az alapanyaga egy magas minőségű karibi rumblend, a felhasznált tejszín saját tejgazdaságból származik, és a fűszerek is gondosan válogatottak. Thomas Maas bartenderként tisztában volt azzal, hogy mit is kívánnak a fogyasztók, és mi az az ízvilág amivel a bárokban könnyen lehet dolgozni. Kimondottan örülünk a hasonló termékek felfutásának, és végre a krémlikőr piacon is történt egy erőteljesebb ugrás a high-end, minőségibb kategória felé, magával a ’paradicsom italával’.
 
Megjelenés: Krémes, törtfehér, apróbb "fűszer foltokkal".
Illat: Lágy vanília, Créme Brulée, selymes rum és tejcsokoládé
Íz/Lecsengés: Ismét előjön a vanília és szinte végig marad, egy amolyan sétáló utcaként a többi íznek. Végig ott sejlik a többi íz alatt. Vajas, krémes rum, fahéj, karamell, és csokoládé.

A bejegyzés trackback címe:

https://aperitif.blog.hu/api/trackback/id/tr3814033024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása