Skócia kincsei 2 - Cragganmore 12
2018. május 21. írta: BAP

Skócia kincsei 2 - Cragganmore 12

A Cragganmore 12 dagadó mellkassal áll a Diageo Classic Malts sorozatában, a Speyside whiskyrégiót reprezentálva. Ez a 12 éves whisky a zászlóshajója a gyártócégnek, és nem is véletlenül, mint ahogy az sem véletlen, hogy ez a csodás párlat a fogyasztók kedvencévé vált az évek folyamán.
 
 

A Spey folyó partján, 1869-ben alapított lepárló a mai napig megtartotta tökéletes skót jellegzetességeit és hagyományait. A Speyside-i whisky kedvelőknek nem is kell külön bemutatni ezt a párlatot, hiszen azok akik valódi minőségre vágynak, már vélhetően felfedezték maguknak.
 
Az üzem a Ballindalloch vonatállomás közelében épült, és egy ötletes terv megvalósításával, így a Cragganmore lett az első whisky lepárló Skóciában, amelyik saját, közvetlen vasúti kapcsolattal rendelkezett, ugyanis kiépítettek egy sínpárt az állomáshoz, és össze is kapcsolták azt az országot behálózó vasúti hálózattal, így könnyebb és gyorsabb szállítási lehetőségre szert téve.
 
Megjelenés: Tiszta, aranyos borostyán.
Illat/aroma: Friss és erőteljes, kellemes illatok. Herbális, virágos jegyek. Szárított gyümölcsök, levendula, olajos illatok.
Íz/lecsengés: Krémes maláta és bizsergető fűszeresség. Mézeskalács, karamell és lépes méz. Végén megjelennek az étcsokoládés, tölgyes és hosszan elnyúló fűszeres ízek.

A bejegyzés trackback címe:

https://aperitif.blog.hu/api/trackback/id/tr113837324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása