Négy pillér, avagy nem minden akar megölni Ausztráliában
2018. május 11. írta: BAP

Négy pillér, avagy nem minden akar megölni Ausztráliában

Folyamatos sikerek. Tömören ennyivel is össze lehetne foglalni az ausztráliai Four Pillars Distillery utóbbi éveinek munkásságát. 2013 alapították a vállalkozást, és meglehetősen szokatlan módon, egy közösségi finanszírozást szervező oldalon tették közzé a terveiket. És a közönség úgy szavazott, hogy megérdemlik a bizalmat.
 
 
Viszonylag egyszerű, hogy miért négy pillér lett a kiváló gin-t készítő cég neve. Négy alappillére van a cégnek:
 
A lepárló berendezés.
A német CARL cég gyártotta nekik a 450L-es üstjüket, amit Wilmának neveztek el. A berendezés az egyik alapító, Cameron Mackenzie dédanyjáról van elnevezve. További fejlesztések közé tartozik, hogy szintén a CARL-tól szereztek (és még fognak) lepárlókat; Egy 600 literes nagytestvér Jude néven (Stuart Gregor, a másik alapító anyukájáról elnevezve), és egy kis kísérletező lepárlót ami csak 50 literes és Eileen-nek hívják (Matt Jones, a harmadik alapító édesanyja után)
 
A víz.
Yarra völgyi és Melbourne-i víz remek alapja a szeszfőzésnek. Semlegességével (közel 7.2 pH) és magas 10-60 g/L nátrium tartalmával kiváló a szeszfőzéshez. A vidék éghajlata azt tudjuk, ha ott esik, akkor zuhog! És a sűrű erdőkkel fedett táj, a vastag talajtakaró és a természetes kőzetek kiváló szűrést biztosítanak ennek a rengeteg víznek, amelyet így ténylegesen mintha direkt a gin készítés szempontjai szerint alakítana a helyi teremtő. Természetesen ezek után egy háromszori szűrésen is átmegy az üzemben.
 
A fűszerek, és növények.
A borókát ők inkább úgy használják mint egy vásznat, amire festhetnek. Egy valamire való patrióta párlat nem lehet önvalós, ha nem használnának terroir jellemző fűszereket. Tasmán bors és citrom mirtusz amit a helyi gazdaságokból vesznek. A többi összetevőket pedig hatalmas odafigyeléssel válogatják. Makulátlan minőségű; kasszia, csillag ánizs, kardamom, koriander. Hogy még kerekebb legyen használnak levendulát és angyalgyökeret. Legvégül a friss citrusosságot, egy kis ausztrál naranccsal tetézik. (Az alap gin mellett a többi változathoz használhatnak még; ausztrál citromot, gyömbért, vérnarancsot, és shiraz szőlőt is.)
 
A szeretet.
Azért készítik a gin-t mert szeretik, és olyat csinálnak amit szeretnek. Egy tökéletes kombinációja a manufaktúra jellegnek. Nem egy hatalmas piaci szerepló akart az amerikai piacra dobni valamilyen hangzatos párlatot amit tökéletes long drinkekbe, vagy cocktailokba. Nem egy hamis eredettörténettel előrukkoló cégcsoport állít fel egy márkát aminek receptjét időszámításunk előtt óta őrzik, a Vatikánban. Hanem összeállt 3 férfi, megalkotni egy olyan dolgot amit ők szeretnek, hogy megmutassák magukat.
 
És az elképzelés bejött, az általuk készített gin igazán szerethető! Személyes kedvencünk a Bloody Shiraz kiadásuk, amelyet Yarra völgyi Shiraz-t áztatnak a Navy Strenght ginjükbe 8 hétre, és kiszedés és préselés után, annak levével fokolják vissza 37,8 %-ra. De a bartenderek egyik kedvence a Spiced Negroni változat, amely egy tökéletes Negroni cocktail alapja lehet.
 
Érdemes ezeket a termékeket kipróbálni, mert általuk a 4. pillér ránk is hathat!

A bejegyzés trackback címe:

https://aperitif.blog.hu/api/trackback/id/tr4813722400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása